Archief

Wat je niet verbruikt, hoef je ook niet te betalen

Huishoudens kunnen aanzienlijk besparen op hun elektriciteitsrekening. Unkobon start een campagne met besparingstips. We beginnen met:

Tip 1. Koop elektrische apparaten van 50 hertz (Hz). Met een 50Hz koelkast bespaar je met het tarief per 1-1-2018 al snel $180 per jaar.

Wanneer je een nieuwe koelkast (of wasmachine) nodig hebt, koop dan een 220volt / 50 Hz model. Mogelijk kost dit ‘Europese’ model iets meer bij aanschaf, maar dat verschil haal je er snel uit  op de rekening van de WEB door het verminderde verbruik. Je dient uiteraard wel een 220 volt aansluiting in de keuken beschikbaar te hebben.

Een grote transformator heeft meer eigen verliezen dan een kleine. Indien je besluit toch een Amerikaans model te kopen, kies dan de transformator niet groter dan werkelijk noodzakelijk is bij het model koelkast/wasmachine. Trek de stekker uit het stopcontact als je de wasmachine niet gebruikt.  Klik hier voor meer informatie.

Tip 2. Vervang gloeilampen en TL buizen door LED lampen. Vervanging van een 60 watt gloeilamp voor buitenverlichting door een LED lamp met vergelijkbare lichtopbrengst geeft een besparing van ongeveer $84 per jaar.  Vervanging van een 36 watt TL-buis door een vergelijkbare LED lamp bespaart ca. $35 per jaar. Deze berekening geldt met de tarieven per 1-1-2018 van WEB. Klik hier voor meer informatie.