Archief

Bonkumpra logo

BonKompra producten

BonKompra producten zijn te herkennen aan het BonKompra label op het schap. Het BonKompra label zorgt ervoor dat u producten koopt van goede kwaliteit tegen een lage prijs. In sommige supermarkten worden BonKompra producten zelfs voor een lagere prijs dan de maximum prijs aangeboden. Het is dus aan te raden om zelf goed na te gaan waar de BonKompra producten het goedkoopst zijn. Een ding is zeker: u zult in ieder geval NIET meer dan de vastgestelde maximumprijs hoeven te betalen…wel minder! De supermarkten zijn vrij in de keuze van het merk dat ze als BonKompra product aanbieden, mits van goede kwaliteit. Dat zullen veelal geen A-merken zijn. A-merken zijn duur omdat de fabrikant veel geld besteedt aan reclame. Het is algemeen bekend dat B- en C merken, waarvan de kwaliteit ook goed is, vaak veel goedkoper zijn omdat veel minder aan reclame wordt besteed. Zo zijn bijvoorbeeld de cornflakes van Kellogs 3 tot 4 keer zo duur als de kwalitatief ook goede cornflakes van Goisco, Everyday, Spar, AH of Jumbo. Artikelen van lage kwaliteit worden niet opgenomen in het BonKompra pakket.

BonKompra mand
De BonKompra mand bevat 36 veelgekochte producten waarvoor een maximum prijs is afgesproken bij supermarkten die lid zijn van de Vereniging van Bonairiaanse Importeurs en Supermarkten (VBIS). De leden van de VBIS moeten van alle 36 producten minstens één merk van goede kwaliteit op of onder de afgesproken maximum prijs aanbieden.
Klik hier voor de complete lijst met BonKompra producten.

Gewicht / inhoud.
De prijzen in de tabel zijn per kilo/per liter / per stuk. De BonKompra prijs die u in de winkel ziet is afhankelijk van de inhoud van de verpakking die als BonKompra wordt aangeboden. Met vaak kleine verschillen in inhoud/gewicht per verpakking maken fabrikanten het voor de consument moeilijk om prijzen van producten te vergelijken. Als voorbeeld nemen we weer de cornflakes. In de volgende tabel zijn verschillende maten verpakkingen die door de fabrikanten van cornflakes zijn gebruikt omgerekend naar $5,27 per kilo.

cornflakes maxprijs verpakking cornflakes maxprijs verpakking
per kilo 5,27 per kilo 5,27
inhoud 18 oz 2,69 inhoud 510 gram 2,69
inhoud 12 oz 1,79 inhoud 500 gram 2,64
inhoud 6,1 oz 0,91 inhoud 430 gram 2,27
inhoud 1,2 kg 6,33 inhoud 340 gram 1,79
inhoud 750 gram 3,95 inhoud 250 gram 1,32

Hoewel het misschien goedkoper lijkt, is een pak van 12 oz voor $1,79 net zo duur als een pak van 430 gram voor $2,27. LET OP: De BonKompra prijs is de maximum prijs. Er zijn supermarkten die de producten zelfs voor een lagere prijs aanbieden. Een bewuste consument let daar op! Grote verpakkingen zijn vaak voordeliger dan kleine verpakkingen. Extreem grote verpakkingen (bijvoorbeeld rijst in een verpakking van 10Lb) horen echter niet thuis in het BonKompra pakket omdat het voor veel consumenten onpraktisch is om die te kopen.
Klik hier voor de deelnemende supermarkten.

Waarom is BonKompra goed voor de consument